Kina së shpejti do të udhëheqë Amerikën edhe në teknologji
Pikëpamje

Kina së shpejti do të udhëheqë Amerikën edhe në teknologji

Nëse Shtetet e Bashkuara nuk mund të organizojnë një përgjigje kombëtare të ngjashme me mobilizimin që prodhoi teknologjinë që fitoi Luftën e Dytë Botërore, Kina së shpejti mund të dominojë teknologjitë e ardhshme dhe mundësitë që ato krijojnë.

Rusia po luan me zjarrin në Ballkan
Pikëpamje

Rusia po luan me zjarrin në Ballkan

Korrupsioni endemik në vendet e Ballkanit ka ekspozuar çarje që Moska i ka shfrytëzuar për të çuar përpara synimet e saj. Sipas Freedom House, vendet e Ballkanit Perëndimor po kthehen të gjitha në “pjesërisht të lira”. Putini po përdor korrupsionin për të futur pyka ekonomike, etnike dhe fetare në shoqëritë ballkanike duke kooptuar liderët e rajonit. Serbia vepron si një lojtar kyç në ofertën e Kremlinit për Ballkanin.

Bëhen dhe filma… por jo si në Shqipëri
Pikëpamje

Bëhen dhe filma… por jo si në Shqipëri

Jemi mësuar që çdo skandal në Shqipërinë e rilindisur të mbyllet me frazat “ndodh kudo në botë”, “janë bërë dhe filma” etj.

Kundër konsensusit të vdekur
Ese

Kundër konsensusit të vdekur

Konservatorizmi i konsensusit shumë kohë më parë pushoi së hetuari gjërat burimore. Por ne nuk do të reshtim.

Një iniciativë morale mbi krimet seksuale
Pikëpamje

Një iniciativë morale mbi krimet seksuale

Sipas një studimi shqetësues të Komisionit Europian, 10% e europianëve mendojnë se abuzimi seksual mund të justifikohet në varësi të rrethanave.

Prefekti nuk është tallje vetëm me Qazim Mulletin
Pikëpamje

Prefekti nuk është tallje vetëm me Qazim Mulletin

Në Shqipëri, komedia Prefekti, për të cilën ka pasur një debat ditët e fundit nëse duhet apo jo të transmetohet, është pak a shumë si Gone With the Wind por pa meritat artistike të kësaj të fundit.

Momenti populist
Ese

Momenti populist

Është e qartë se populizmi ka humbur kuptimin e tij origjinal ideologjik si shprehje e radikalizmit agrar.